12 martie 2015

Ce fel de turist ești

Am un prieten care, spre norocul meu, călătorește destul de mult. Este pasionat de tot ce ține de descoperirea locurilor, de a vedea ce cultură este într-o țară, ce locuri interesante poți să vizitezi în alta și cum sunt oamenii pe dincolo. Cât de scump este nivelul de trai și cât de bine și de mult te poți relaxa sunt unele dintre principalele motive de vorbă cu prietenii atunci când ne strângem la un pahar, de vorbă. 

Ba mai mult decât atât, îți dă niște informații care te ajută să vezi ce fel de turist ești. Ce locuri ți-ar plăcea și unde o să te simți mai bine. În funcție de ce ți-ar plăcea să mănânci și să vezi într-un loc total necunoscut face din tine un turist de invidiat. Așa că, dacă nu ai descoperit încă ce fel de turist ești, timpul nu este pierdut. Dacă nu ai călătorit până acum în afara României, poți să te gândești serios să o faci. 


Sursă foto: vacantespeciale.ro

Pentru că ai lucruri mai mult decât interesante de văzut și oameni mișto de cunoscut. Gândește-te la niște oferte turistice de la CND Turism pe care să le ai într-o perioadă de vară, oferte turism pe care să le faci în vacanțe. Fă niște circute cu autocarul dacă vrei să petreci cât mai mult timp pe drumul spre destinația ta, dacă ești un turist gata să exploreze și alte locuri decât cele pe care le aveai în program. Iar dacă ești acel tip de turist care nu vrea și nu-i place să aibă parte de un drum lung până la locul unde trebuie să ajungi, atunci niște circuite cu avionul ți-ar prinde mai mult decât bine. 


MALDIVE - LINIȘTE CÂT VEZI CU OCHII


Și, din spusele amicului, dacă ești acel tip de turist care preferă drumurile scurte, însă o vacanță mai mare pe un tărâm străin, cu siguranță trebuie să mergi către niște destinații exotice. Ți-ar plăcea de minune și sigur nu te-ai plictisi. Vei face niște circuite turistice care o să te lase cu gura căscată atunci când vezi câte obiceiuri oamenii de acolo, cât de multe lucruri pot să facă dimineață și mai ales, ce fel de mâncare au dimineața, la prânz și seara. Și când mă refer acolo, mă refer la Maldive. Nu mai este niciun secret că este o insulă din Oceanul Indian, situată chiar la sud-vest de India. 


Sursă foto: vacantespeciale.ro
Iar dacă mai ești și acel turist căruia nu-i prea place aglomerația atunci Maldive este numai bună pentru tine! Spun asta pentru că este cel mai mic stat asiatic și din punct de vedere al oamenilor, a populației, dar și ca întindere, ca suprafață. Și mai este și statul cu cea mai mică altitudine maximă din lume. Deci, ești turistul care nu prea îi place aglomerația? Ești turistul care vrea să vadă lucruri noi, dar fără îmbulzeală, în liniște, cu toată calmitatea din lume? Cu siguranță ți-ar plăcea Maldive. 


BALI ȘI TURISTUL CARE IUBEȘTE FRUMOSUL


Acum, însă, Andrei mi-a mai povestit niște lucruri tare mișto care definesc un altfel de turist. Dacă îți place să descoperi cultura, așa cum spuneam și la început, dacă îți place să vezi răsăritul soarelui cu o vedere extraordinară, să vizitezi temple și să faci poze cât te ține aparatul atunci înseamnă că ești acel turist care vrea să aibă niște vacante speciale

Și pentru asta, trebuie să faci niște circuite cu autocarul că sigur ți-ar plăcea să vezi cât mai multe lucruri. Cred că acest tip de turist îl pot numi turistul dornic de orice lucru frumos. Și pentru că nu suntem în poveștile cu zâne, trebuie să știți anumite lucruri despre Bali și cum să ajungi acolo.



Mai întâi, Bali este o insula mică din Indonezia. Adică este în Asia. Că este una dintre cele mai mari atracții turistice din lume și că are o suprafață de 5633 km² știai deja, dar că are capitala la Dempasar sigur nu, în cazul în care nu ai aruncat un ochi pe Google Maps până acum. Un nume foarte interesant este cel al aeroportului din Dempasar - Ngurah Rai. Acesta a fost liderul forțelor balineze. O capitală și un aeroport care, deși nu sunt mari ca suprafață, bubuie de istorie.

Și dacă ne raportăm că ești un turist care vrea să vadă și munții, atunci fii atent la ce dotări au:
  • Muntele Patas (1412 m) - îl găsești la est
  • Muntele Batukau (2276 m) - se găsește chiar în centrul insulei
  • Muntele Agung (3142 m) - la sud - est
Așa că, spor cățărător! Iar dacă ești interesat să-i cunoști pe oameni, nu trebuie să-ți faci griji pentru că deși insula este mică - dar nu chiar atât de mică precum îți imaginezi tu acum - ai și cu cine să vorbești și să asculți povești. Sunt peste 3,89 milioane de locuitori care vorbesc trei limbi balineze diferite. Și aici este o parte foarte interesantă care i-a plăcut lui Andrei.


  • limba balineză de „jos” - o folosesc între vorbitorii de aceeași vărstă sau când vorbesc cu unul mai tânar. Asta e o limbă pe care o vorbesc doar între ei
  • limba balineză de „mijloc” - asta-i limba în care vorbesc cu străinii, dar și limba în care vorbesc cu cei care sunt mai mari ca ei și ca vârstă și ca statut
  • limba balineză „înaltă” - pe asta o folosesc atunci când au ceremoniile sau ritualurile religioase
Sursă foto: vacantespeciale.ro


Și dacă ai o imagine despre cum ar fi să petreci cel puțin șapte - opt zile așteaptă să vezi și niște impresii de la Andrei. Pentru început, trebuie să știți că acolo unde alegeți să mâncați, puteți cere să vedeți bucătăria, în cazul în care sunteți curioși cum pregătesc ei mâncarea. Mai mult decât atât, acolo unde veți fi cazați, dacă alegeți aceste oferte Asia puteți să aveți și internet free ca să vă fie mai ușor să vorbiți cu cei de acasă pentru că sunt destul de mari costurile pentru internetul pe mobil. Andrei spune că nici nu a avut nevoie de telefon pentru că avea aparatul de fotografiat și laptopul îl folosea să vorbească pe Skype în fiecare seară. 

PĂDURE DE MAIMUȚE, DANS ȘI GRĂDINI


Diferența de fus orar este de cinci ore, iar locul este unul curat și safe. Dovadă este că sunt „foarte mulți turiști cu copii”. Balinezii sunt oameni curați care gătesc în curățenie și, să nu uităm în ultimul rând că nici pe stradă nu prea este mizerie. Andrei spune că locul este mai mult decât prietenos cu copiii pentru că este foarte mult verde iar plantațiile de orez sunt pe placul tuturor.

Sursă foto: imperatortravel.ro


Ești un turist care iubește frumosul așa că, vei fi și la Monkey Forest, un loc unde o să vezi o pădure care este plină de maimuțe. În plus, sunt foarte multe temple. Templele în Bali sunt o capodoperă a arhitecturii. În unele locuri trebuie să fii învelit într-un sarong, chiar dacă ești barbat sau femeie. Mai multe decât atât, vei vedea și cât de interesant poate fi mersul desculț prin templu, pentru că la unele așa trebuie să mergi. Asta o să-ți placă tare mult. 

Sursă foto: imperatortravel.ro

Mai spuneam și de apus și răsărit. Pentru asta trebuie să mergi la Tanah Lot. Este un templu pe malul mării. Și chiar dacă vor fi atunci sute de turiști, îi vei ignora. Lui Andrei i-a plăcut atât de mult apusul încât a uitat să mai facă și poze în primele trei zile. Noroc că a mai avut destul timp și că nu a uitat. Și mai sunt două chestii foarte mișto care i-au plăcut lui în calitate de turist care iubește frumosul.

Sursă foto: imperatortravel.ro

Dansul balinez și grădina balineză. Balinezii sunt niște oameni care își respectă țara și tradițiile. Așa că, nici până în prezent nu au renunțaț la obiceiurile lor. Și ca să vedeți cât de mult pun prețul pe acest lucru, nu este vreo fetiță balineză care să nu știe dansul legongul. Iar dacă îți place atât de tare și ție, poți chiar să asiști la unele cursuri de acest tip de dans. O să-ți placă la nebunie. 

Sursă foto: vacantespeciale.ro

Spuneam mai sus și de grădina balineză. Băi, din spusele amicului, nu a văzut niciunde mai mult verde. Și culoare. Și asta datorită grădinilor, și florilor de care au grijă. Și orezăriilor. Sunt oameni harnici și au grijă de ce este al lor. Iar tu, un turist care iubește frumosul, cu siguranță, vei aprecia la maxim tot ce o să vezi.


Sursă foto: vacantespeciale.ro

Și păstrați-vă o seară în care împreună cu prietena să stați. Doar să stați și să admirați priveliștea și tot ce este în jurul vostru. Exact ca în imaginea de mai sus.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015.

Un comentariu:

  1. Iată contactul domnului Benjamin Detalii de e-mail, lfdsloans @ outlook.com. / lfdsloans@lemeridianfds.com Sau Whatsapp 1 989-394-3740 care m-au ajutat cu împrumut de 90.000,00 Euro pentru a-mi demara afacerea și sunt foarte recunoscător, pentru mine a fost foarte greu să încerc să fac un drum ca o mamă singură. nu este ușor cu mine, dar cu ajutorul lui Le_Meridian mi-a pus zâmbetul pe față, în timp ce-mi privesc afacerea crescând mai puternic și se extinde. Știu că poate te surprinde de ce pun lucrurile de genul aici, dar chiar trebuie să-mi exprim recunoștința așa că oricine caută ajutor financiar sau trece prin greutăți cu afaceri de acolo sau dorește să înceapă un proiect de afaceri poate să vadă acest lucru și să aibă speranța de a ieși din greutăți .. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere